Fiske

Her må en være forberedt på store fisker og ha med utstyr som gjør at en får disse med på land, selv om de er vanskelig å få ombord i båten. Det er lov å ta på land fisker inntil 100 kg, men disse fiskene finnes i størrelser helt opp til 300 kg.

Fiske

En av våre mest populære fisker, kveite, fiskes det endel av her, både inne i fjorden og utenfor i storhavet. Det er varierende størrelser på disse, men mest er det fisker mellom 20 og 60 kg. Vi har flere båter til utleie her på Mærvoll i Lofoten. Dette ligger på Lofotens ytterside. Flytevester er da ikludert i leiesummen. Båtene er utstyrt med ekkolodd/ Kartplotter, og elektriske pumper som pumper ut vann.

Det er vanligvis døgnforskjell på når de forskjellige fiskeslag biter, alt dette vil vår lokalkjendte person forklare slik at dere får de beste fiskeopplevelser dere kan tenke.

Vi har eget oppvarmet fiskehus, beregnet for å stå inne å sløye/filetere fisken, for deretter pakke denne og sette den inn i vårt fryserom. Vi har også vanligvis stor båndsag (vanligvis for frosset kveite) og vacuumpakker stående oppmontert.

Book båt her

Praktisk informasjon

  • Fiskeutstyr kan leies for 250,- pr sett.

  • Flytedresser kan leies for kr 500.- Størrelser på disse er S-L XL

  • Dressene skal spyles evt vaskes i fiskebygget og henges på anvist plass etter bruk.

  • Vi er en del av GO FISH teamet, og all fisk er det kunden som registrerer etter endt tur. Det er derfor myndighetene som fastsetter kvoter for hvor mye en kan ta med ut av landet, og i år er det 18 kg filet pr person , to ganger pr år.
  • Husk at pumpene ikke kan fortsette å gå etter at båten er tom for vann for da ødelegges disse.
  • Mister eller ødelegges noe av utstyret finnes det her på nettsiden en liste over priser for dette.
  • For å kunne være forberedt for fiske trenger en litt kunnskap om de forskjellige fiskeplasser og en lokalkjent person som kan forklare forskjellene mht økende sjøvann nivå (flo), og minkende sjøvann nivå (fjære). Også om de forskjellige plasser som tiltrekker seg de forskjellige fiskeslag.
  • Harpunfiske er ikke tilatt fra våre båter.

 

Regler for føring av båt i Norge:

Alle som er født etter 01.01.1980, som skal føre båt med skroglengde over 8 meter, eller som har mer enn 25 hp motor, MÅ ha båtførerbevis.